کاهش اتلاف و هدررفت مواد غذایی در کنار مزایای اقتصادی آن، میتواند به کاهش تعداد گرسنگان و بهبود کیفیت رژیم غذایی در جامعه کمک کند. این هدف در سطح خانواده نیز اهمیت دارد، زیرا حفظ کیفیت مواد غذایی و کاهش دورریز آن برای افراد بسیار مهم است. برای دستیابی به این اهداف، بستهبندیهای پلیمری راه حلی جامع و اقتصادی به شمار میآیند. یکی از مهمترین این بستهبندیها، فیلم استرچ PVC است که در ادامه با آن بیشتر آشنا میشویم.
استرچ PVC چیست؟
استرچ PVC همان بستهبندیهای نازک و شفافی هستند که به دلیل شفافیت بالا و خواص سطحی بینظیر، روزانه برای بستهبندی مواد غذایی از آنها استفاده میکنیم. این فیلمها به صورت Stretch با پیچیدن در اطراف مواد غذایی به کار میروند و برای بستهبندی موادی مانند گوشت، مرغ و میوه بسیار رایج هستند.
خواص مکانیکی خوب، حس لامسه مطلوب، و شفافیت بالای این فیلمها باعث شده تا انواع دیگر استرچها، مانند استرچهای پلیاتیلنی، در رقابت با آنها موفق نباشند.
ویژگیهای استرچهای PVC
- تولید با گریدهای مناسب تماس با مواد غذایی:
این فیلمها باید از گریدهای ویژه برای تماس با مواد غذایی تولید شوند. - استفاده از پایدارکنندههای حرارتی مناسب:
پایدارکنندههای حرارتی این فیلمها معمولاً کلسیم – روی (Ca-Zn) هستند که عاری از ترکیبات مضر مانند بنزوئیکها میباشند. - سازگاری با افزودنیهای ویژه:
این فیلمها باید با نرمکنندهها و در برخی موارد با افزودنیهای ضد مه (آنتی فاگ) سازگاری داشته باشند.
چرا از استرچ PVC برای بستهبندی استفاده کنیم؟
استفاده از فیلم استرچ PVC برای بستهبندی مواد غذایی علاوه بر کاهش هزینهها، به افزایش طول عمر مواد غذایی و حفظ کیفیت آنها کمک میکند. این ویژگیها این فیلمها را به گزینهای ایدهآل برای بستهبندی مواد غذایی تبدیل کرده است.