تصور صنعت بسته بندی بدون پلاستیک ها غیر ممکن است. بیش از یک سوم از پلاستیک های تولیدی در صنعت بسته بندی به مصرف می رسند و هر ساله نوآوری های بیشماری در پلاستیک های تولیدی این صنعت رخ می دهد.
بسته بندی های چند لایه به دلیل برخوردار بودن از مجموعه ای از خواص هم افزا، مانند خواص مکانیکی فوق العاده، امکان طراحی بسته بندی های نفوذ ناپذیر در برابر گازها، جذابیت بصری خاص و امکان تولید شکل های هندسی متنوع به کمک آن ها، جایگاه خاصی در بین بسته بندی های پلیمری دارند. این بسته بندی های چند لایه می توانند بسته بندی های منعطف، یا Flexible packaging، همچنین بسته بندی های صلب یا Rigid packaging باشند. یکی از اجزای بسیار مهم ساختار هر دو گروه بسته بندی های منعطف یا صلب، چسب های بین لایه ای (Tie Layer) هستند که اتصال بین لایه های مختلف را ایجاد و یکپارچگی ساختار بسته بندی را تضمین می کنند.
بخش اصلی ساختار بسته بندی های چند لایه منعطف و صلب را پلی اتیلن و پلی پروپیلن تشکیل می دهند. اما برای اتصال لایه های پلی اتیلن و پلی پروپیلن به دیگر پلیمرها مانند پلی آمید و EVOH، چسب های بین لایه ای برای تولید بسته بندی های زیر استفاده می شوند:
- بسته بندی های منعطف برای محصولاتی چون:
- گوشت سفید و قرمز تازه
- پنیر
- شیر
- سوسیس و کالباس
- نان
- پاستا
- قهوه
- رب گوجه فرنگی
- آب میوه
- انواع سس
- لوازم آرایشی
- بسته بندی های اسپتیک پزشکی
- کیسه خون
- بسته بندی های صلب:
- غذای کودک
- کپسول قهوه
- محصولات لبنی
- غذاهای نیمه آماده مایکروفری
- انواع سس
- سموم و آفت کش ها
- میوه ها
- محصولات مغذی