استابلایزر قلع

آشنایی با استابلایزرهای قلع (تین)، ویژگی ها و محدودیت ها

استابلایزرهای قلع (تین) به دلیل بهبود پایداری حرارتی و ثبات رنگ، جایگزین استابلایزرهای سربی شدند. این ترکیبات مایع، پخش یکنواختی دارند و برای محصولات شفاف مناسب‌اند. اما فاقد خاصیت روان‌کنندگی بوده و در برابر اشعه UV مقاومت کمی دارند. برخی گریدها بوی نامطبوع دارند، اما می‌توان با انتخاب مناسب این مشکل را کاهش داد. همچنین، در کاربردهای غذایی و پزشکی، میزان قلع نباید از 1.5 درصد تجاوز کند. ​​

آشنایی با استابلایزرهای قلع (تین)، ویژگی ها و محدودیت ها

پس از مشخص شدن مخاطرات ناشی از استفاده از استابلایزرهای پایه سرب، توسعه استابلایزرهای دیگر سرعت بیشتری گرفت. در بین گروه های مختلف، استابلایزرهای پایه قلع یا همان تین، به دلیل عملکرد فنی بهتر در بهبود عملکرد پایدارسازی حرارتی و ثبات رنگ، جایگاه ویژه ای پیدا کردند و به سرعت توسعه پیدا کردند. به همین دلیل اگر امروز بخواهید استابلایزر تین خریداری کنید با تنوع بیشماری از گریدهای مختلف مواجه خواهید شد.

استابلایزرهای قلع با شکل فیزیکی مایع، اختلاط و پخش بهتری را فراهم می کنند و برای تولید محصولات شفاف نیز مناسب هستند. غلظت کم استفاده (در حدود 2 phr)، حفظ رنگ اولیه و ایجاد پایداری حرارتی در حین فرایند شکل دهی از جمله مهمترین مزایای این گروه از پایدارکننده های حرارتی است.

استابلایزر قلع

مشابه تمامی دیگر گروه های پایدار کننده حرارتی، استابلایزرهای قلع نیز محدودیت هایی دارند. از جمله این محدودیت های می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • معمولا استابلایزرهای قلع تاثیر روان کنندگی یا لوبریکنتی ندارند. بنابراین بر اساس کاربرد نهایی بایستی مقدار مناسبی از لوبریکنت ها را به فرمولاسیون اضافه کرد. این نکته به خصوص در تولید محصولاتی همچون لوله ها مهم است.
  • برخی از گریدهای استابلایزر تین بوی نامطبوعی دارند. هر چند با انتخاب گرید مناسب می توان این تاثیر منفی را جبران کرد.
  • پایداری این استابلایزرها در برابر اشعه UV بالا نیست و در کاربردهایی که قطعه در معرض تابش این اشعه قرار می گیرد بایستی از افزودنی های Anti UV استفاده کرد.
  • در کاربردهای در تماس با بدن انسان و غذا حداکثر مقدار مجاز قلع مورد استفاده بایستی 1.5 درصد باشد.

در بخش های بعدی با گریدهای مختلف و چگونگی انتخاب گرید مناسب مطالب بیشتری مورد بحث قرار خواهد گرفت.

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از

0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

آنچه در این مطلب خواهید خواند

TPE برای تولید پدال خودرو
TPE,TPV

استفاده از TPE برای تولید پدال خودرو: انتخابی ایده‌آل برای دوام و کارایی

TPE برای تولید پدال خودرو یک انتخاب ایده‌آل است که ترکیبی از انعطاف‌پذیری، دوام و زیبایی را ارائه می‌دهد. این ماده با چسبندگی بالا به بدنه پدال، مقاومت در برابر سایش، قابلیت تنظیم سختی و نرمی، و امکان تولید در رنگ‌های متنوع، جایگزینی عالی برای لاستیک‌های سنتی و فلزات محسوب می‌شود. همچنین، فاقد ترکیبات فرار و بوی نامطبوع بوده و باعث بهبود تجربه کاربری و افزایش طول عمر قطعه می‌شود. انتخاب گرید مناسب TPE نقش مهمی در بهینه‌سازی عملکرد این قطعه دارد.

مطالعه بیشتر »
میتسوئی کمیکال
Tie layers

میتسوئی کمیکال و تولید چسب‌های بین لایه‌ای برای لوله‌های چند لایه

میتسوئی کمیکال ژاپن تولیدکننده چسب‌های بین لایه‌ای (Tie-Layer) برای لوله‌های چند لایه است. این شرکت گریدهای Admer NF 468E, Admer NE 062E و Admer QF 460E را ارائه می‌دهد که برای لوله‌های PE-X, PE-RT, PP و PB با لایه EVOH و آلومینیوم مناسب هستند. این گریدها دارای فرایندپذیری مشابه پلی‌الفین‌ها بوده و برای اکستروژن لوله طراحی شده‌اند.

مطالعه بیشتر »
TPE ها
TPE,TPV

TPE ها: بررسی انواع و کاربردهای ترموپلاستیک الاستومرها

TPE ها (ترموپلاستیک الاستومرها) ترکیبی از خواص لاستیک و ترموپلاستیک‌ها را ارائه می‌دهند و به دو گروه TPE‌های آلیاژی و TPE‌های بلوکی تقسیم می‌شوند. TPE-O و TPE-V از مهم‌ترین انواع آلیاژی و TPE‌های استایرنی، آمیدی (TPE-A)، استری (TPE-E) و یورتانی (TPE-U) از مهم‌ترین انواع بلوکی هستند. این پلیمرها در خودروسازی، لوازم خانگی و تجهیزات صنعتی کاربرد دارند و بسته به ترکیب، انعطاف‌پذیری، مقاومت حرارتی و مانایی فشاری متفاوتی ارائه می‌دهند.

مطالعه بیشتر »
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x