استفاده از فیلم های متالایز تولید شده به روش Vacuum Coating در صنعت بسته بندی رایج است. گرچه در گذشته تنها به منظور ایجاد جذابیت بصری از این تکنیک استفاده می شد، اما امروزه این روش در چهار حوزه مختلف توسعه یافته است و فناوری مورد استفاده در آن پیشرفته شده است. این چهار حوزه عبارتند از: تولید فیلم های متالایز به منظور بهبود زیبایی ظاهری، کوتینگ لایه های Barrier، تولید هولوگرام ها و ابزارهای ضد تقلب و کوتینگ های با عملکرد ویژه. در این بخش با تکنیک تولید فیلم های متالایز که عمدتا بر پایه BOPP و BOPET هستند، بیشتر آشنا خواهیم شد.
روش های مختلفی چون استفاده از Vacuum Coating، Hot and Cold press، استفاده از پیگمنت های حاوی ذرات آلومینیوم و … برای تولید فیلم های متالایز توسعه داده شده اند. فلزات مختلفی چون آلومینیوم و نیکل برای تولید این فیلم ها به کار می روند و یکی از روش های متداول برای قرار دادن یک لایه فلز روی بستر پلیمری، Vacuum Coating است. در این روش منبع فلزی مورد استفاده، برای مثال سیم های آلومینیومی، وارد حوضچه ذوب می شوند و از آنجاییکه محیط پیرامون آن خلا است، سریعا تبدیل به بخار شده و روی سطح بستر پلیمری، برای مثال BOPP یا BOPET قرار می گیرند. انواع بافت ها و الگوها نیز می تواند در این روش مورد استفاده قرار گیرد.
اما همانطور که در بالا نیز ذکر شد یکی دیگر از اهداف اعمال کوتینگ ها، قرار دادن Barrier Coating ها است. به خصوص که چنانچه لایه سدگر شفاف نیز باشد، اهمیت بالایی در صنعت بسته بندی پیدا خواهد کرد. روش plasma enhanced chemical vapor deposition (PECVD) برای قرار دادن لایه های سدگر بر پایه سیلوکسان روی بسترهای مختلف استفاده می شود. مطابق شکل زیر در این روش لایه سدگر همزمان با اعمال آن تشکیل می شود و واکنش شیمیایی رخ می دهد.
روش های مختلف اعمال یک لایه فلزی یا کوتینگ های مختلف پیچیدگی های خاص خود را دارند و از طرفی این روزها مساله بازیافت این محصولات نیز با چالش روبرو است. باید دید در آیند کدامیک از روش های تولید فیلم های متالایز یا پوشش داده شده باقی خواهند ماند.