پلی آمید در بسته بندی سوسیس و کالباس

گرید های کاربردی پلی آمید در صنعت بسته بندی

گرید های کاربردی پلی آمید در صنعت بسته بندی

بسته بندی سوسیس و کالباس

دو هدف اصلی استفاده از گریدهای مختلف پلی آمیدها در صنایع بسته بندی مواد غذایی، کاهش عبورپذیری در برابر اکسیژن، عطر، بو و افزایش خواص مکانیکی مانند مقاومت در برابر سوراخ شدگی است. دیگر خواص منحصر به فرد پلی آمید بسته بندی عبارتند از:

  • قابلیت ترموفورمینگ با عمق زیاد
  • عبور پذیری عالی نور
  • مقاومت به نفوذ روغن

از بین تمامی گریدهای تجاری شده پلی آمید، گرید های PA6 و PA6/6.6 بیشترین کاربرد را در صنایع بسته بندی و تولید فیلم ها دارند. علاوه بر این دو گرید، گونه های ویژه و با کاربری خاص مانند PA6/12 و PA6/6.6/12، که به ترتیب کوپلیمرهای دو و سه منومره هستند، در صنایع بسته بندی به مصرف میرسند. PA6 با درصد بلورینگی بالا به خنک کاری سریع پس از تولید نیاز دارد و گرید PA 6/6.6 با خنک سازی در شرایط عادی شفافیت فوق العاده ای را نتیجه می دهد و مقاومت بینظیری در برابر سوراخ شدن همراه با انعطافپذیری بالا دارد. دمای ذوب این گرید حدود 30 درجه سانتیگراد از مقدار مربوط به گرید PA6 کمتر است و این ویژگی هزینه های تولید را کاهش داده و فرایند تولید را ساده تر و قابل کنترل تر می کند. گرید PA6/6.6 مدول کششی کمتری در برابر گرید PA6 دارد، اما از طرف دیگر انعطافپذیری و ازدیاد طول بالاتری دارد و این تنوع گرید امکان تنظیم خواص مکانیکی را برای طراحان بسته بندی مهیا می کند. جدول زیر مهمترین خواص این دو گرید پر طرفدار پلی آمید در صنعت بسته بندی را نشان می دهد:

نام گریددمای ذوب (°C)عبور پذیری اکسیژن

(ml.50µm/m2.day)

T  = 23ºC, RH = 0%

مدول کششی (MPa)استحکام مکانیکی (MPa)کرنش در پارگی (%)انرژی لازم برای پارگی (mJ)
PA62202070010040018
PA 6/6.61912650010547025

 

کاربرد پلی آمید در بسته بندی پروتئین ها

گرید مناسب PA با توجه به الزامات عبورپذیری گاز و خواص مکانیکی مورد نیاز بسته بندی در ساختارهای چندلایه ترکیبی با پلی الفین و EVOH قرار می گیرد. فیلم تولیدی می تواند به کمک فرایندهای دمش فیلم و ریخته گری (Blown and Cast Film Production) تولید شود و در مرحله بعد به کمک دستگاه های تولید نهاده های بسته بندی به یکی از شکل های زیر تبدیل می شود:

  • کیسه های بسته بندی (Pouches)
  • پوشش های سوسیس و کالباس (Sausage Casing)
  • فیلم های شرینک مواد غذایی (Shrinkbags)
  • ظروف ترموفرم (Thermoforming)
  • فیلم های درپوش (Lidding Films)
  • بسته بندی ریتورت (Retort Packaging)
  • بطری ها (Bottles)
  • بسته بندی مایعات BIB  (Bag in Box)
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از

0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

آنچه در این مطلب خواهید خواند

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x