دنیای پلیمر ها

دنیای پلیمرها چقدر بزرگ است؟

پلیمرها به دلیل خواص منحصر به فرد خود، سهم بزرگی در تولید کالاها دارند و از منابع مختلفی مانند نفت و گاز تولید می‌شوند. این مواد به دو دسته ترموپلاستیک‌ها و ترموست‌ها تقسیم می‌شوند. آسیا بزرگترین تولیدکننده پلیمرها است. رابرها 10 درصد تولید پلیمرها را شامل می‌شوند و پلاستیک‌ها، نظیر پلی پروپیلن و پلی اتیلن، در صنایع مختلفی همچون بسته‌بندی، خودروسازی و ساختمان کاربرد دارند.

دنیای پلیمرها چقدر بزرگ است؟

گرچه عمر پلیمرها به زحمت به 200 سال می‌رسد، اما در همین مدت کوتاه توانسته‌اند سهم بزرگی از مواد اولیه مصرفی در تولید کالاهای مختلف را از آن خود کنند. امروزه، پلیمرها در مقایسه با فلزات به‌عنوان پرمصرف‌ترین مواد اولیه در سراسر دنیا، سهم 20 درصدی بر مبنای وزن و 30 درصدی بر مبنای حجم دارند. در سال 2019، حدود 1600 میلیون تن انواع فلز و 370 میلیون تن پلیمر تولید و مصرف شد.

دنیای پلیمرها

منابع تولید پلیمرها

پلیمرها از منابع متنوعی مانند نفت، گاز، مواد شیمیایی و حتی منابع طبیعی و تجدیدپذیر مانند گندم و نشاسته تولید می‌شوند. این مواد از زنجیره‌های مولکولی بزرگ (بیش از چند صد هزار واحد) تشکیل شده و به دو دسته زیر تقسیم می‌شوند:

  1. ترموپلاستیک‌ها
    زنجیره‌های این پلیمرها مستقل و جدا از یکدیگر هستند و قابلیت شکل‌دهی مجدد دارند.
  2. ترموست‌ها
    زنجیره‌های این دسته به یکدیگر متصل بوده و ساختاری یکپارچه ایجاد می‌کنند که پس از تبدیل شدن به کالای نهایی، غیرقابل بازگشت است.

نقش مناطق مختلف در تولید پلیمرها

آسیا با 51 درصد، آمریکای شمالی و مرکزی با 18 درصد، اروپا 17 درصد، خاورمیانه با 7 درصد، آمریکای لاتین و آفریقا با 4 درصد و CIS با 3 درصد از تولید جهانی پلیمرها را در اختیار دارند.

تولید رابرها و کاربرد آن‌ها

رابرها یا الاستومرها که بخشی از گروه ترموست‌ها هستند، 10 درصد تولید پلیمرها را شامل می‌شوند. از مهم‌ترین انواع رابر می‌توان به SBR، سیلیکون، NBR، PBR، EPDM و FKM اشاره کرد که در صنایع خودروسازی، پزشکی و تولید محصولاتی مانند تایر خودرو، شلنگ، کفپوش و ضربه‌گیرها استفاده می‌شوند.

دنیای پلیمرها

مصرف جهانی پلاستیک‌ها

ترموپلاستیک‌ها یا پلاستیک‌ها، سهم بزرگی در مصرف پلیمرها دارند. هر سال بیش از 300 میلیون تن پلاستیک در دنیا تولید و مصرف می‌شود. صنایع مختلف از جمله بسته‌بندی (35 درصد)، ساختمان (20 درصد)، خودرو (10 درصد)، برق و الکترونیک (6 درصد)، لوازم خانگی (4 درصد) و کشاورزی (3 درصد) از پلاستیک‌ها استفاده می‌کنند.

از مهم‌ترین انواع پلاستیک‌ها می‌توان به پلی پروپیلن (PP)، پلی اتیلن با دانسیته کم (LLDPE، LDPE)، پلی اتیلن با دانسیته بالا (HDPE)، PVC، پلی یورتان، PET و PS اشاره کرد.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از

0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

آنچه در این مطلب خواهید خواند

آشنایی با POE سری XM
POE

آشنایی با POE سری XM | بررسی گریدهای Tafmer از میتسوئی کمیکال

Tafmer XM از POEهای ویژه میتسوئی کمیکال است که بر پایه پروپیلن و 1-بوتن تولید شده و موجب بهبود دوخت‌پذیری فیلم‌های پلی‌پروپیلنی، افزایش جمع‌شوندگی فیلم‌های شرینک و انعطاف‌پذیری روکش کابل می‌شود.

مطالعه بیشتر »
تولید ظروف مات پلیمری
Tie layers

تولید ظروف مات پلیمری با استفاده از ABS، PET و PBT چگونه انجام می‌شود؟

تولید ظروف مات پلیمری با استفاده از پلیمرهایی مانند PET، PBT و ABS به دلیل ویژگی‌هایی مانند مقاومت حرارتی، استحکام مکانیکی و قابلیت رنگ‌پذیری در صنعت بسته‌بندی اهمیت بالایی دارد. برای مات کردن ظروف پلیمری و بهبود ظاهر آن‌ها، از افزودنی‌های مات‌کننده مانند Lotader AX8900 استفاده می‌شود که علاوه بر ایجاد جلوه مات، مقاومت ضربه‌ای و استحکام مذاب محصول را نیز افزایش می‌دهد. این افزودنی بهینه‌سازی شده برای فرآیند اکستروژن و تولید ظروف Thermoform بوده و گزینه‌ای ایده‌آل برای بسته‌بندی‌های پلیمری با کیفیت بالا محسوب می‌شود.

مطالعه بیشتر »
Tie layers

بهبود خواص کامپاندهای بازیافتی پلی استر و پلی الفین ها به کمک سازگارکننده ها (Compatibilizer)

بهبود خواص کامپاندهای بازیافتی برای افزایش کیفیت محصولات بازیافتی ضروری است. یکی از چالش‌های اصلی در بازیافت پلاستیک‌ها، اختلاط پلیمرهای ناسازگار مانند PET و پلی‌الفین‌ها است که باعث کاهش استحکام مکانیکی و ضربه‌پذیری محصول نهایی می‌شود. استفاده از سازگارکننده‌ها (Compatibilizer) مانند Lotader® AX8840 و Lotader® AX8900 از شرکت SK Functional، با ایجاد واکنش شیمیایی بین اجزای پلیمرها، این مشکل را برطرف کرده

مطالعه بیشتر »
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x